Kifehérítik a cukorpiacot

Magyarország a cukorkereskedelem esetében is kéri a fordított adózás bevezetésének lehetőségét az Európai Bizottságtól.

A lap írása szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium november végén fordult az Európai Bizottsághoz, hogy Magyarország bevezethesse a cukorkereskedelem területén is az úgynevezett fordított adózási rendszert.

A tárca azzal indokolta kérését, hogy a területen igen magas a feketegazdaság aránya, az általános forgalmi adó ilyen módszerrel történő beszedése pedig szűkítené a visszaélési lehetőségeket - számolt be a Magyar Nemzet.

Három héttel ezelőtt Orbán Viktor jelentette be, hogy a kormány erre készül. A miniszterelnök a Magyar Cukor Zrt. kaposvári gyárának silóátadó ünnepségén beszélt arról: Magyarország megkísérli a fordított áfafizetés bevezetését, melyet Brüsszelben most még nem támogatnak, de reményei szerint a közös fellépés eredményeként elfogadnak majd.

A várakozások szerint a fordított áfa jelentősen javít az iparág helyzetén, növeli az abból származó állami bevételt, hozzájárul a cukorkereskedelem kifehérítéséhez - hasonlóan, mint a gabonakereskedelemben, amelynél tavaly július elseje óta ez a rendszer működik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.