Kiemelt beruházás lett a Trigránit projektje

A kiemelt nagyberuházások közé sorolta tegnap a szlovák kormány a TriGranit ingatlanfejlesztő 1,5 milliárd eurós, Pozsony-Horvátjárfalun, a magyar határ közelében megvalósuló Metropolis projektjét.

A kiemelt nagyberuházások közé sorolta tegnap a szlovák kormány a TriGranit ingatlanfejlesztő 1,5 milliárd eurós, Pozsony-Horvátjárfalun, a magyar határ közelében megvalósuló Metropolis projektjét (ez nem jár automatikusan állami támogatással) - írja a Napi Gazdaság csürtörtöki száma.

A beruházás 2018-ig megvalósuló, 223 millió euróba kerülő első fázisa 300 állást teremt és évi 10 millió euró adóbevételt hoz az államkasszának − közölte Ján Pociatek szlovák közlekedési miniszter. A Metropolis fő pillére a kongresszusi központ, az aquapark és egy többfunkciós, akár 12 ezer férőhelyet is elérő csarnok lesz − mondta el Zászlós Gábor, a Demján Sándorhoz kötődő nemzetközi ingatlanfejlesztő szlovákiai első embere.

A korábban nagy vitát kavaró kaszinónegyedet − amelynek terve miatt 2009 óta halogatták a beruházás elkezdését − kihagyják a koncepcióból. A TriGranit már megvásárolta a nagyberuházáshoz szükséges területet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.