Ki repüljön? A vidékfejlesztési tárcánál már tervezik

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szervezeti egységeit érintő létszámcsökkentési mértékek megállapítása jelenleg folyamatban van – közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Oláh Lajos (független) országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszában, amelyet az Országgyűlés honlapján tettek közzé.

A képviselő létszámleépítéssel kapcsolatban intézett kérdést a miniszterhez. A miniszter emlékeztetett: a kormányzati létszámcsökkentésről szóló kormányhatározat melléklete felsorolja a Vidékfejlesztési Minisztérium fejezetéhez kapcsolódó létszámcsökkentési kötelezettséget.

Ennek alapján megállapítható, hogy a nemzetipark-igazgatóságokat a létszámcsökkentés nem érintette. A környezetvédelmi, természetvédelmi felügyelőségek, valamint az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség létszámát összesen 236 fővel kellett csökkenteni. Ez utóbbinak az intézményenkénti meghatározását a vidékfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó egyes költségvetési szervek létszámcsökkentéséről szóló VM-utasítás melléklete tartalmazza.

A szóban forgó kormányhatározat melléklete meghatározza azt is, hogy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalra (MgSzH) vonatkozó létszámcsökkentési kötelezettség 188 fő. Ezen belül a Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 8 fős létszámcsökkentéssel érintett.

Fazekas Sándor javasolja az országgyűlési képviselőnek, hogy a megyei kormányhivatalok földhivatalai, valamint növény- és talajvédelmi igazgatóságai, illetve a népegészségügyi szakigazgatási szervek által végrehajtott létszámcsökkentéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon a felügyeletet ellátó miniszterekhez – tartalmazza a vidékfejlesztési tárca vezetőjének válasza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.