Kgfb: hódítanának a kisebb biztosítók

Meglepetést okoztak a kisebb biztosítók az idei kgfb-kampányban. A Wabard és a KÖBE esetenként ötven-hetven százalékkal csökkentette díjait, de az Astra és az Uniqa is ringbe szállt a fiatalokért.

A korábbi években piacot vesztett, kisebb biztosítótársaságok is ringbe szálltak az idei kötelező biztosítási kamányban – derül ki a vasárnap közzétett, 2o12-re vonatkozó új, kgfb díjtáblázatokból. A Netrisk.hu gyorsjelentése szerint az Allianz érdemben nem csökentette tovább árait, a kicsik ugyanakkor esetenként drasztikusan visszavágták a biztosítási díjaikat: a Wabard a fővárosban helyenként hetven, a KÖBE negyven-ötven százalékkal lett olcsóbb.

Az interneten aktív fiataloknak szánt tarifák több társaságnál mérséklődtek, vélhetően azért, mert ez a korosztály vált legkönnyebben biztosítót. Itt valamelyest az Allianz is kedvezőbb árakat kínál, a kisebb társaságoknál azonban jóval nagyobb az árcsökkenés.

Míg tehát a korábbi pár évben a legnagyobbak irányították az árversenyt, most a kisebb piaci szereplők vették fel a kesztyűt. Az autósok így ismét olcsóbb kötelező biztostási alapdíjra számíthatnak, ha váltanak a kampányban. A tervezett baleseti adó ugyanakkor összességében növelni fogja a terheket. Miután az adó a díjjal arányos, a drágább kötelező egyszersmind magasabb baleseti adófizetési kötelezettséget is jelent.

Az egyes biztosítókat, illetve szegmenseket összevetve az látszik, hogy a piac egyetlen új szereplője, a CIG érdemben nem fogja befolyásolni a versenyt. Ugyanakkor a már tavaly is kedvező díjjal előálló Astra a fővárosban, a fiatalok számára további 23 százalékkal is csökkentette díját. A Wabard ugyanitt hetven, a KÖBE ötven, az Uniqa harminc százalékkal is visszavett az eddigi tarifából.

A középkorú budapesti és vidéki autósokra is a kisebb piaci szereplők, köztük a Wabard és a KÖBE hajtottak rá, 35-4o százalékkal kedvezőbb árakkal. Az idősebb, falusi autósok, akik jellemzően ritkábban váltanak biztosítót, kisebb engedményeket kaptak, ám a KÖBE itt is jelentősen, esetenként 38 százalékkal csökkentette eddigi tarifáját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.