Kgfb-kampány: kedvezmények és díjemelések

A lakásbiztosításra fókuszálnak a biztosítók az idei kgfb-kampányban. Akár 50 százalékos kedvezményt is kaphatnak a kötelező díjából, akik új lakásbiztosítást kötnek vagy meglévő biztosítójuknál meghosszabbítják szerződésük.

Úgy tűnik, az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban a lakásbiztosításokért is harcba indultak a biztosítók. A legnagyobb díjkedvezményre ugyanis azok számíthatnak, akik új kötelezőjük mellett lakásukra is most kötnek szerződést, vagy megújítják a meglévőt – számolt be a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. A biztosítóknak nemcsak a lakáskötvények számának a növelése, hanem a régi szerződések megújítása is célja – magyarázza Németh Péter.

A CLB értékesítési és kommunikációs igazgatója szerint a biztosítók határozott törekvése, hogy a kgfb-ről az embereknek a lakásbiztosításuk is azonnal jusson eszükbe. Ez mindenképpen az ügyfelek érdekét szolgálja. Eközben egészen egyértelmű, hogy ezzel megkezdődött a lakásbiztosítási árverseny is – szögezi le az alkusz.

Az új kgfb-tarifatáblázat és a feltételek gyors elemzéséből az is kiderül, hogy a kampányban idén a fővárosiak a vidékieknél jobban járnak, utóbbiak díját ugyanis ezúttal nagyobb mértékben drágítják, míg a budapestieket kisebb áremeléssel sújtják. Érzékeltetésül: vidéken 2-4 ezer forinttal is drágulhat az éves díj, a fővárosban legfeljebb kétezerrel lehet több a fizetnivaló. Igaz a korábbi években elsősorban a vidéken élőknek kedveztek a biztosítók, így most inkább kiegyenlítik a régiók közötti különbséget.

A dízel üzemű autókat is „elővették” a biztosítók, az idei kampány nem ezeknek a típusoknak kedvez, a benzinesekhez képest akár 10 százalékkal is drágább lehet a biztosításuk. Van olyan cég, amely a benzinesek díját jelentősebben csökkenti, miközben a dízelesekét csak minimálisan drágítja.

Egy idei, tavasszal hozott új rendelet értelmében a balesetet okozó ügyfeleket nem lehet extra díjemeléssel sújtani, ezért a biztosítók az átlagosnál több „költséges” ügyfelüktől is megválhatnak – hívja fel a figyelmet Németh. A sokáig kedvezményezett kis-flottások és több autót üzemeltető magánszemélyek, valamint a nagy tehergépjárművek egyéni tulajdonosai is az idei kampány vesztesei lehetnek, mert jelentősen drágul a díjuk.

A CLB szakértői szerint pillanatnyilag úgy tűnik, az alapdíjakat összességében minimálisan ugyan, de megemelik a szolgáltatók, bár a különféle kedvezmények még módosíthatják a tendenciát. Ezért érdemes mindenkinek körültekintően, a kalkulációk elvégzése után dönteni és a lakásbiztosításokról sem megfeledkezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.