Kevsebb autót vesznek az oroszok

Mélyrepülésben az orosz járműpiac, amely várhatóan tovább gyengül: az elemzők szerint az idén 40-50 százalékkal kevesebb autó talál majd gazdára, mint az előző évben.

Legújabb adatok szerint a februári eladások 38 százalékkal csökkentek a tavalyi év azonos időszakához képest. Januárban az éves szintű visszaesés 33 százalék volt.

A legkeresettebb tíz autómárka iránti kereslet 14-54 százalékkal hanyatlott, a csökkenés a GM (50 százalék), a Hyundai (54 százalék) és a Toyota (43 százalék) esetében volt a legnagyobb. A legkisebb keresletcsökkenés - 14 százalékos - a Mazda esetében következett be tavaly februárhoz képest.

Elemzők azzal számolnak, hogy ezzel nem állt meg az eladások visszaesése. A megemelt vámok, a magas kamatok és a rubel árfolyamvesztése miatt az autóeladás hanyatlása tovább tart majd a következő hónapokban.

Az Ernst & Young egyik moszkvai autópiaci elemzője azt mondta, hogy idén 40-50 százalékkal kevesebb autót adnak el, mint tavaly. Korábban 20-30 százalékos visszaesésre számítottak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.