Kevesebb profitot hoztak a Volvo kamionok

A várt 3,87 milliárd svéd koronánál alacsonyabb, 3,23 milliárd svéd koronás (98,74 milliárd forint) negyedik negyedévi nettó eredményt jelentett be pénteken a svéd tehergépjármű-gyártó Volvo.

A társaság egy évvel korábban 1,99 milliárd koronás (mostani árfolyammal számolva 60,83 milliárd forint) veszteséget könyvelt el.

A világ második legnagyobb teherautó-gyártójának értékesítései a negyedik negyedévben elérték a 73,4 milliárd koronát, ami magasabb az egy évvel korábbi 59,8 milliárd koronánál.

A társaság működési eredménye 5,52 milliárd korona (168,74 milliárd forint) volt a tavalyi negyedik negyedévben szemben az egy évvel korábbi 2,32 milliárd koronás (70,92 milliárd forint) veszteséggel. A vállalat megrendelései 63 százalékkal nőttek, miközben a termelés 49 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

"Arra számítunk, hogy a termelékenységünk fokozatosan javul, amint partnereink és mi is stabilizáltuk termelésünket ezen a magasabb szinten" - jelentette ki a vállalat elnök-vezérigazgatója, Leif Johansson.

A Volvo igazgatótanácsa részvényenként 2,50 koronás osztalékra tett javaslatot. A társaság részvényei 1,9 százalékos gyengüléssel nyitottak pénteken a stockholmi értéktőzsdén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.