Kevesebb autó és motor a győri Auditól

Audi TT és A3-a Cabrioletekből 32 603 darab készült Győrben, ami jelentősen elmarad a 2008-as év hatvanezres teljesítményétől. Valamivel kisebb a visszaesés mértéke az Audi Hungaria fő profiljában.

A világ legnagyobb motorgyárában, a győri Audinál tavaly 1,383 millió benzines és dízel hajtómű készült, ami félmillió darabos elmaradást jelent. 2008-ban 5879-en, tavaly december végén 5624-en dolgoztak a győri telephelyen.

A legnagyobb magyar exportőr cég vezetője szerint az Audi Hungaria a 2009-es évet az erősen megváltozott piaci körülmények ellenére is sikerrel zárta. „A tizenegy új, hatékony motor sorozatgyártásának elindításával megerősítettük technológia-kompetenciánkat a motorgyártás területén és ezzel sikeresen ruháztunk be az Audi Hungaria jövőjébe, mondta Thomas Faustmann, a cég ügyvezető igazgatója.

Az új termékek közül különösen fontos a TT RS sportkocsi, valamint az 1,6 literes négyhengeres dízelmotor Common Rail befecskendezési technikával és a 2,0 literes, bioetanollal üzemelő négyhengeres Otto-motor. A nagyobb motorok közül a 3,0 literes hathengeres Clean-dízel dízelmotorral bővült a kínálat, amely már most teljesíti a 2014-től érvénybe lépő EU-6-os kibocsátásnormát.

 

 

 

 

Tavaly 32,6 ezer sportkocsi készült Győrben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.