Többen dolgoznak, mint tavaly

A harmadik negyedévben 80 ezerrel többen dolgoztak, mint tavaly ugyanekkor – jelenti a KSH. Bár mind a nők, mind a férfiak foglalkoztatási mutatói javultak, egy másik statisztikában csak a női munkanélküliségi arány csökkent.

A harmadik negyedévében 3 millió 936 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma. Ez 80 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Mind a nők, mind a férfiak foglalkoztatási mutatói javultak - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Július-szeptemberben a foglalkoztatottak létszáma 2,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. A növekedésben szerepet játszott a közfoglalkoztatás kiterjesztése is.

A 15-64 éves korcsoportba tartozó népességen belül 58,2 százalék volt a foglalkoztatottak aránya. Ez 1,8 százalékpontos emelkedésnek felelt meg az egy évvel korábbival összevetve.

A harmadik negyedévében a munkanélküliek létszáma 458 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 10,4 százalékos volt. A férfiak munkanélkülisége az előző évi szinten maradt, míg a nők munkanélküliségi rátája 0,6 százalékponttal csökkent.

A 15-74 éves férfi népességből 250 ezren voltak munkanélküliek, lényegében ugyanannyian, mint egy évvel korábban, munkanélküliségi rátájuk 10,6 százalékos volt. A 208 ezer munkanélküli nő 10,2 százalékos munkanélküliségi rátát jelent, ami 0,6 százalékpontos csökkenésnek felelt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.