Kétkijelzős laptop profiknak

Laptop két kijelzővel? Ami elsőre bolondságnak tűnik, az messze nem az, hanem egy régi igényt kielégítő, valódi mobil kütyü. Persze nem hobbistáknak, hanem profiknak, csúcsteljesítménnyel. Jelentés Las Vegasból

A Lenovo bemutatta legújabb kétképernyős laptopját, amelyről már az is elárulja, hogy profik munkagépének komponáálták, hogy a neve hivatalosan mobil munkaállomás. Grafikusok, márnökök, a digitális tartalomiparban dolgozók sok esetben használnak két képernyőt, de előfordul, hogy a játékosok is erre vetemednek. Egy böhöm monitor helyett ugyanis sokkal hasznosabb egy normál és egy kisebb megjelenítőt egymás mellé tenni, s az ablakokat a két kijelző között elosztani. Akik rendszeresen ehhez a megoldáshoz folyamodtak, azoknak eddig nem volt igazán hordozható gépük, hiszen a második monitor mindig asztali volt.

A ThinkPad W700ds azonban érdekes jelenség. A laptop monitor-részéből még kihúzható egy második, 10,6 hüvelykes képátlójú, 30 fokban dönthető LCD. A megoldás azért ötletes, mert ha nincs szükség második monitorra, akkor egyképernyős cuccként is használható.

Ami a videokártyát illeti: az NVIDIA Quadro FX abszolút csúcs, még  Displayport-csatlakozója is van. Persze, nem mondhatni, hogy ettől pehelysúlyú a gép, de valamit valamiért.  A notebook konfigurációtól függően az Intel négymagos processzorával, akár 960 GB összkapacitású, merevlemezekkel vagy akár mozgó alkatrésztől mentes SSD-meghajtóval is rendelhető, s maximum 8GB DDR3-as memória tehető bele.

A Lenovo új laptopja
A Lenovo új laptopja
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.