Kétezer Mercedes-dolgozó Kecskeméten

Már a Bács-Kiskun megyei utakon próbálják a magyar gyártású autókat, miközben a gyárban elérték az idei évre tervezett létszámot.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár december 1-én elérte az idei évre tervezett személyzeti létszámot: a ma napon kezdte munkáját a kétezredik alkalmazott. Ezzel a gyár egy év alatt megháromszorozta munkatársainak számát. Frank Klein gyárigazgató: „Tavaly év végére összeállt a gyár törzsgárdája, akkor 700 munkatársunk volt. Örülünk, hogy ma átléptük a 2000-es létszámot. A következő évben tovább folytatjuk a toborzást, hogy elérjük a kitűzött 2500 főt. Jó úton haladunk e cél felé, hiszen eddig minden pozícióra sikerült megfelelő szakembert találnunk“. A gyár 2012-ben elsősorban gyártási területekre keres munkatársakat, akiket főleg Kecskemétről és tágabb környezetéből toboroznak.

A termelési előkészületek terv szerint haladnak, a tesztautók már láthatók Bács-Kiskun megye utcáin. Szeptemberben elkezdődtek a gyártási teszt különböző fázisai. Ennek keretében tesztautókat gyártanak, melyekkel optimalizálják a termelési folyamatokat, különös tekintettel arra, hogy a sorozatgyártás megkezdéséig minden folyamat biztosítsa a Mercedes-csúcsminőséget. A tesztüzem során számos járművet gyártottak a kecskeméti gyárban, melyeket a gyár területén kívül csak erre megfelelő jogosítvánnyal rendelkező szakértők vezethetnek. Sokan találkozhattak már Kecskeméten és környékén „Az új B-osztály – Made in Kecskemét“ feliratú, éppen próbaúton lévő járművekkel. A próbagyártás befejeztével jövő év első negyedévében legördülnek az első ügyfélautók a gyártósorról.

A kecskeméti gyár a rastatti gyárral, mely a Daimler-konszern Mercedes-Benz kompaktjármű-gyártás kompetenciaközpontja, közösen gyártják a márka új prémium kompakt modelljeit. Az új B–osztályt mindkét helyen gyártják. A márka a prémium-kompaktautó-szegmensben az eddigi kettőről öt teljesen új modellre bővíti kínálatát, hogy új vevőket és új piacokat hódítson meg. A tervek szerint 2012-ben már teljes gőzzel termel az évi százezer autós kapacitású gyár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.