Két műszakra vált a Hyundai Csehországban

A dél-koreai Hyundai autógyár szeptember elején áttér a két műszakos munkarendre. A nosovicei autógyár termelésének bővítését a kereslet növekedés indokolja – közölte a cég szóvivője.

A Hyundai tavaly szeptemberben kezdte meg a Hyundai i30 és az i30 cw típusú kisautók sorozatgyártását a nosovicei üzemben. Az idei első félévben 50 ezer autót és 100 ezer sebességszekrényt gyártottak. A közeljövőben elkezdődik a Kia Venga családi kocsi sorozatgyártása is, és a társaság azzal számol, hogy nagy lesz iránta a kereslet.

Hyundai autógyár szeptember elején áttér a két műszakos munkarendre
Workers work at a plant of Hyundai Motor in Asan, about 110 km (68 miles) south of Seoul in this November 2, 2006 file picture. Hyundai Motor, South Korea's top auto maker, posted a surprise 8.6 percent drop in quarterly operating profit on January 25, 2007, hit by a stronger won and weaker sales in a fiercely competitive global market. Picture taken November 2, 2006. REUTERS/You Sung-Ho/Files (SOUTH KOREA)

A Hyundai júniusban kezdett dolgozókat toborozni, s az alkalmazottak száma a korábbi 1835-ről 2000 fölé nőtt.

A tervek szerint az autógyár 2011-ben áttér a három műszakra, mert bevezetik a negyedik modell gyártását is, s az évi termelés eléri az eredetileg tervezett 300 ezer darabot. A sebességváltó szekrényekből akkorra félmilliót kíván gyártani a dél-koreai autógyár.

A három műszakos munkarendre történt átállás után a gyár 3400 embert foglalkoztat majd, a beszállító cégek pedig további 10 500 munkást alkalmaznak.

A nosovicei beruházások összértéke meghaladja az 1,1 milliárd eurót, ami az eddigi legnagyobb külföldi beruházás Csehországban.

A Hyundai autógyár leányvállalata, a szintén dél-koreai Kia Motors, az észak-szlovákiai Zsolnán épített autógyárat, amelyben három éve indult meg a sorozatgyártás. A tervek szerint a jövőben a két autógyár szorosabban együttműködik, s ehhez a két nagy ipari központ – a cseh Ostrava és a szlovák Zsolna – között megépülő autópálya is hozzásegíti a társaságot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.