Két hazai üzemétől is megválna az Alcoa

A válság miatt két hazai üzemétől, a móri kábelköteggyártótól és a székesfehérvári autóipari termékelőállítótól is szívesen megválna az amerikai Alcoa.

Az amerikai Alcoa két magyarországi cégét értékesítené: a móri kábelköteggyártót és a székesfehérvári autóipari termékekelőállítót - mondta az MTI érdeklődésére az Alcoa-Köfém Kft. PR igazgatója.


A lépés annak az az intézkedéscsomagnak a része, amelyről az amerikai alumínium-feldolgozó cégóriás tavaly a gazdasági válság kedvezőtlen hatásainak mérséklése érdekében döntött - tette hozzá Furulyás Ferenc.

Az intézkedés Magyarországon két Alcoa üzemet érint. Móron jelenleg mintegy 2500-an dolgoznak. Az üzemből áprilisban 150 dolgozót küldenek el, miután január-februárban összesen 550 munkahelyet már megszüntettek. A székesfehérvári egység 65 embert foglalkoztat.

Az üzemek értékesítésével kapcsolatos részletekről Furulyás Ferenc nem tudott információt adni.
Az Alcoa cégcsoportnak hét üzletága van Magyarországon. Székesfehérváron működik az egész világra kiterjedő pénzügyi és adminisztratív szolgáltató egységük, illetve az informatikai adatközpontjuk is. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.