Két és félmilliárdos injekció a Malévnak

Részvények kibocsátásával emelnek tőkét a Malévban: 250 milliárd darab részvényt jegyez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő.

Két és félmilliárd forintos tőkeemelésről döntött ma délelőtt a Malév mai közgyűlése - tudta meg a Nol. A tőkeemelést részvénykibocsátással hajtják végre: egy fillér kibocsátási értékű részvényekből 250 milliárd darabot jegyez az MNV. Az alapszabályt úgy alakították, hogy a többi tulajdonos elsőbbségi részvényjegyzési joga ne legyen érvényes, mert mint a Közgyűlésen elhangzott: nem várható el a kisebbségi tulajdonosoktól, hogy részt vállaljanak a Malév finanszírozásában.

Ezzel a cég megfelelő likviditást kapott arra, hogy üzemelése biztonságos legyen a magyar EU-elnökség ideje alatt. A jövőről egyelőre nem tudni, de a veszteség miatt a későbbiekben komolyabb tőkeemelésre is szükség lehet. Emlékezetes: információnk szerint a cég 2010-es mérleg szerinti eredménye mínusz 20 milliárd forint, ezen értesülésünket pedig ezidáig sem a Malév, sem a tulajdonos MNV nem kommentálta.

A közgyűlés nem választott új tagot az igazgatóságba a héten lemondott Gergely Máté helyére. Erről az IG elnöke, Berényi János azt mondta: az összeférhetetlenségi okok miatt távozó Gergely Máté lemondását hivatalosan csak akikor fogadja el, ha meglesz az új jelöltjük. A cég igazgatósága ugyanis jelenleg öt fős, az alapszabály pedig négy fővel már nem teszi lehetővé a testület munkáját.

Két és félmilliárdos injekció a Malévnak
Malév pilótáinak egyesülete sztrájkot tart a Ferihegy1előtt Zu Varga G Gábor pilótasztrájk
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.