Két erőműtervvel pályázunk EU-támogatásra

A nemzeti fejlesztési tárca egy geoplutonikus és egy bioenergia-hasznosító erőműtervvel pályázik az EU szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési támogatási programjára.

A "geoplutonikus" erőművet tervező Earth Energy Hungary Kft., illetve a bioenergia-hasznosító üzem létesítését fontolgató Green-Ids Technology Kft. pályázatát küldte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank NER300 nevű kiírására - derül ki az NFM tájékoztatásából.

Az uniós program keretében szén-dioxid-kibocsátás-csökkentő elképzeléseket részesítenek támogatásban.

Az NFM hazai koordinátorként felhívást intézett a lehetséges fejlesztők felé, a beérkezett ötletek körében előminősítést végzett és segítséget nyújtott a pályázatok pontosításában, véglegesítésében.

A tárca tájékoztatása szerint tavaly az EU-Fire Kft. és a Mannvit Kft. konzorciumának közreműködésükkel beadott alföldi geotermikuserőmű-terve mintegy 12 milliárd forintot nyert a NER300-as pályázaton.

Az Earth Energy Hungary Kft. kutatásaink szerint Hangya Péter ügyvezető érdekeltsége, illetve a németországi lakhelyű másik ügyvezető, Zbigniew Roch irányította svájci Viston United Swiss AG tulajdonában áll.

A Green-Ids tulajdonosa az izraeli lakhelyű Mandler György ügyvezető és Urbán Sándor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.