Két százalék alatt az egyéves magyar hozam

Hozamcsökkenéssel értékesített a meghirdetett összegben 12 hónapos diszkontkincstárjegyet, valamint 3 és 5 éves változó kamatozású kötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 40 milliárd forint értékben hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkontkincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 142,9 milliárd forintos ajánlattételéből a meghirdetettnek megfelelő összeget fogadott el az előzőnél 21 bázisponttal alacsonyabb, a 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciók történetében első alkalommal 2 százalék alatti, 1,99 százalékos átlaghozamon az ÁKK.

Az aukciós átlaghozam 7 bázisponttal marad el a 12 hónapos lejáratra szerdán a másodpiacon kialakult 2,06 százalékos referencia hozamtól.

Az ÁKK minden második 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción változó kamatozású államkötvényeket is meghirdet. A mostani aukción három- és ötéves lejáratú változó kamatozású kötvényeket vitt aukcióra, egyaránt 15 milliárd forint értékben.

Az ötéves kötvényre tett 27,95 milliárd forint ajánlatból a meghirdetettnek megfelelő összeget fogadott el az ÁKK a névérték 97,04 százalékán, az előző aukciónál 9 bázisponttal magasabb árfolyamon.

A hároméves kötvényre 26,2 milliárd forint jegyzési ajánlatot tettek az elsődleges forgalmazók. Az ÁKK ebből a meghirdetettel megegyező összeget fogadott el a névérték 98,84 százalékán, az előző aukciónál 3 bázisponttal magasabb árfolyamon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.