Két pénztárgép újra dolgozhat

Engedélyezte az Alt Cash Kft. két pénztárgépének forgalmazását a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) - tájékoztatta a korábban visszavont engedélyű pénztárgépek egyik forgalmazója pénteken.

A MKEH honlapján is közzétett nyilvántartás szerint a SAM4S NR-300 Online New és a SAM4S NR-440 Online New elnevezésű pénztárgépek kaptak forgalmazási engedélyt – írja a HVG.hu.

A pénztárgépek adóügyi ellenőrző egységét a Videoton gyártja. A koreai pénztárgépekbe a hazai fejlesztésű és gyártású egységet magyar munkavállalók szerelik be. A két pénztárgép forgalmazása november első napjaiban kezdődik. A kötelező egyéves jótállást az Alt Cash Kft. további két évvel hosszabbítja meg, így 3 év garanciát biztosít minden felhasználó számára - közölte a társaság.

Az MKEH tavaly október 28-án vonta vissza az Alt Cash SAM4S NR-270 típusú pénztárgépének forgalmazási engedélyét. A hivatal határozata alapján a pénztárgép nem felelt meg az NGM rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek.

Ez év január 23-án az Alt Cash által forgalmazott SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét is visszavonta az engedélyezési hivatal.

Az indoklás szerint a döntéseket megalapozó vizsgálat kimutatta, hogy a pénztárgépek a beépített AEE (adóügyi ellenőrző egység) funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók. Az érintett pénztárgépeket a becslések szerint több tízezer kereskedő rendelte meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.