Két év, míg nyereséges lesz a Jófogás az OLX megvétele után

Ma végleg lezárult az OLX.hu kivezetése a hazai piacról, az integráció befejezésével újabb szolgáltatások elindítására készül a Jófogás.hu. A cégvezető szerint két éven belül akár nyereségessé is válhat a társaság.

Ma hajnalban végleg kivezették a piacról az OLX.hu rendszerét, az internetes böngészőbe az apróhirdetési oldal nevét beíró felhasználókat automatikusan átirányítják a Jófogás.hu-ra. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két szolgáltatás integrálását követően mennyi felhasználó és hirdetés lesz a rendszerben, mivel az új tulajdonos a megegyezés szerint csak pénteken kapta meg az OLX végleges adatbázisát – írta a Vilaggazdasag.hu 

A fúzió lezárását követően a szolgáltatások jelentős fejlesztésére készül a Jófogás.hu. A 40 és 80 kilogramm közötti termékekre vonatkozó háztól-házig kiszállítási szolgáltatást a háztartási nagygépek mellett más kategóriákra, így például a bútorokra és egyéb gépekre is kiterjesztik. Az idei tervek között szerepel a Szállás.hu-val indított együttműködés kibővítése.

Palocsay-Zubor Géza, a Jófogás.hu-t működtető Schibsted Classified Media Kft. ügyvezető igazgatója szerint a Jófogás.hu már most is az öt leglátogatottabb hazai weboldal között van, és az integráció után tovább erősödik pozíciója. Hozzátette: úgy véli, két éven belül akár már nyereségessé is válhat a cég működése.

Február közepén derült ki, hogy a norvég Schibsted Media Group – a Schibsted Classified Media Hungary Kft. tulajdonosa - megveszi a Naspers-től az OLX.hu-t. A tranzakció a két nagy nemzetközi vállalat közötti globális megállapodás része volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.