Két állami gázcég küzd az üzleti ügyfelekért

A Főgáz felkészül a Tigáz 1,2 lakossági gázfogyasztójának októberi átvételére - közölte a Miniszterelnökséghez tartozó szolgáltató, amely egyszersmind ajánlja magát az üzleti gázfogyasztók figyelmébe is. A napokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó MVM is beindította üzleti gázszolgáltatási üzletágát. Így most két állami gázcég is küzd a honi vállalkozások kegyeiért.

A nemzeti közműszolgáltatás részeként működő Főgáz megkezdte a felkészülést arra, hogy a közműhivatal határozata alapján legkésőbb 2016. október 1-jétől a Tigáz mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult - főként tehát a lakossági - fogyasztói számára biztosítsa a folyamatos földgázellátást - tette közzé az állami gázszolgáltató tulajdonosi jogait birtokló, szintén állami ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató.

A nemzeti közművekhez tartozó, évszázados szaktudású Főgáz az elmúlt időszak sikeresen lezárt ügyleteivel és beolvasztási folyamataival kellő tapasztalatot gyűjtött ahhoz, hogy a kitűzött határidőre megvalósítsa a Tigáz 1,2 millió lakossági fogyasztójának átvételét és biztonságos ellátását. - idézik Králik Gábor Főgáz-vezérigazgatót. Felhívják a figyelmet megújított online ügyfélszolgálatukra is.

Hangsúlyozzák: az év végére, a Tigáz ügyfeleinek átvétele után a Főgáz lesz az ország egyetlen lakossági gázszolgáltatója. Ezen túlmenően a Főgáz az üzleti gázpiac legnagyobb szereplőjeként ajánlja magát a Tigáz üzleti ügyfelei számára is. Mint emlékeztetnek, a Tigáz eladta üzleti szolgáltatási üzletágát is - amúgy a német RWE többségi tulajdonában lévő Elmű-ÉMÁSZ-csoportnak -, ennek nyomán a vállalkozások számára is ajánlják a Főgázt.

Ez azért figyelemre méltó, mert az állami MVM épp néhány nappal ezelőtt közölte, hogy megjelennek az üzleti gázpiacon. Ez azt jelenti, hogy a jövőben két állami cég, az MVM Partner és a Főgáz is küzd az üzleti gázfogyasztók kegyeiért. Igaz, az MVM a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Főgáz pedig a Miniszterelnökség alá tartozik és a két tárca energetikai elképzelései között az utóbbi idők során komoly feszültségeket tapasztaltunk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.