Készülnek a Flirt-ök a Stadler szolnoki gyárában

A svájci Stadler Rail Csoporthoz tartozó Stadler Szolnok Kft. megkezdte az alumínium kocsiszekrények gyártását a Flirt vonatokhoz. A MÁV által rendelt, 2010-ig leszállítandó 30 elővárosi villamos motorvonatból legkevesebb hét darab részben már a szolnoki üzemben készülhet el.

A termelés elindításához szükséges utolsó engedélyt pénteken szerezte meg a Stadler, és hétfőn, szolnoki üzemében meg is kezdte a Flirt motorvonatok gyártásához szükséges alumínium kocsiszekrények hegesztését és festését - álla a cég közleményében. A jelenlegi tervek szerint az üzem idei kapacitása 60 kocsitest elkészítésére elegendő, teljesítménye a közeljövőben a munkavállalók számával arányosan növekszik majd. A beruházás befejezését követően, a teljes kapacitás kihasználása esetén az üzem évi 200 kocsitest elkészítésére lesz alkalmas, amely mintegy 200 munkavállaló alkalmazását fogja jelenteni.

A Stadler 2008 óta van jelen Szolnokon, az alumínium kocsiszekrény gyártó üzemének alapkövét tavaly májusban rakta le a svájci vasúti járműgyártó társaság. A Stadler Rail Csoporton belül a szolnoki üzem jelenleg a Flirt vonatok kocsitesteinek hegesztéséért és festéséért lesz felelős, amely tevékenység a későbbiekben akár végösszeszereléssel is kiegészülhet. A beruházással a Stadler egy a közép-kelet-európai régióban teljesen egyedülálló technológiát és szaktudást is hoz Szolnokra.

A MÁV összesen hatvan ilyen Flirt motorvonatot rendelt a Stadelrtől
A MÁV összesen hatvan ilyen Flirt motorvonatot rendelt a Stadelrtől
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.