Kész a Mol első nemzeti dohányboltja

A Mol budakeszi töltőállomásán kialakította az első, minden szabványnak megfelelő Nemzeti Dohányboltot. Az üzemeltetésre egy külsős koncessziónyertessel kötött szerződést. Az olajcég a versenytársaihoz hasonlóan további nyerteseket keres hasonló együttműködésre. A Lukoil vizsgálja a helyzetet.

A Mol budakeszi töltőállomásán kialakította az első Nemzeti Dohányboltot. A helyiséget az előírások maradéktalan betartásával alakították ki - írja a cég. A Mol már meg is állapodott egy koncessziónyertes trafikossal, aki bérbe veszi a helyiséget, és a szükséges engedélyek megszerzése után megnyitja üzletét - közlik.

A Mol eddig mind a 360 magyarországi kútján árulhatott dohányterméket. Ez évi több tízmilliárdos bevételt biztosított, ami a csoport teljes kiskereskedelmi forgalmának harmadát adja. A Mol mint cég közvetlenül nem indulhatott a dohánypályázaton, de kútüzemeltetőit arra biztatta, éljenek a lehetőséggel. A pályázaton végül 25 egységük üzemeltetője nyert.

Az üzlet elsőként a budakeszi kúton készült el, amely a szükséges hatósági engedélyek után hamarosan megnyílik.

A Mol 200, arra alkalmas töltőállomására nyertes, engedéllyel rendelkező vállalkozókat keres. Közleményük szerint a lehetőség iránt élénk az érdeklődés, zajlanak a szerződéskötések.

„A töltőállomások kiváló értékesítési helyek, hiszen jelenleg nagy és stabil dohányforgalmat bonyolítanak. Ráadásul a vásárlók számára is kényelmes, mert a megszokott helyen tudnak dohányárut vásárolni. Az épület és az üzlet jogszabályoknak megfelelő kialakítása komolyabb átalakítást követel, de a Mol vállalja a Nemzeti Dohányboltok kulcsrakész kialakítását. Magyarország legnagyobb vállalata ezzel a lehetőséggel kívánja segíteni, hogy a Nemzeti Dohányboltok időben és a fogyasztók számára elérhető helyen tudjanak megnyílni” – reklámozza a lehetőséget Horváth Dori Jenő, a Mol Magyarország kiskereskedelmi igazgatója.

A Mol a koncessziónyertesekkel hosszú távú megállapodást kíván kötni, amelyben a trafikosok fix vagy forgalomarányos bérleti díjat fizetnek – írják.

 

A Lukoil vizsgálja a helyzetet

A Lukoil 75 magyarországi töltőállomásából 73-at maga birtokol és üzemeltet, két kisebbet működtet vállalkozó. A Lukoil cégként nem indulhatott a trafiktenderen és tudomásuk szerint a két kútüzemeltető sem pályázott - tudatta lapunk megkeresésére Bulat Sabajev, a Lukoil Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a Lukoil folyamatos fejlődésben lévő kúthálózatként áttekinti azokat a lehetőségeket, miként tudja töltőállomásain vevőit a jövőben is dohánytermékekkel kiszolgálni. A trafiktendernyertesek számára akár meg is hirdethetik a lehetőséget - fűzte hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.