Később lehet eladó a Sziget

Ha egyszer kiegyensúlyozottá válik a Sziget költségvetése, akár ismét szóba kerülhet az eladás ügye, de az bizonyos, hogy a korábbiakhoz hasonlóan továbbra se keresnek befektetőt, és hosszú távon ragaszkodnak a teljes körű szakmai önállósághoz – nyilatkozta lapunknak Gerendai Károly, a Sziget Kft. tulajdonos-ügyvezetője a 123 ezres nézőcsúccsal záró 23. soproni Volt Fesztivál kapcsán.

A társaság a tavalyi év után 410 millió forint osztalékot fizetett két tulajdonosának, a többséget tulajdonló Szigerta Investnek és a kisebbségi Volt Investnek. Előbbi áttételes tulajdonosa Gerendain és kollégáján, Takács Gáboron kívül Lakatos Péter Videoton-vezér, utóbbi mögött a Volt alapítói és főszervezői, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, állnak.

Sosem voltak még ennyien a soproni rendezvényen
Sosem voltak még ennyien a soproni rendezvényen
Nyikos Péter / MTI

Gerendai szerint az osztalékot korábbi tartozásaik kifizetésére fordítják (a könyvek szerint kétségkívül OTP-zálog terheli az összes tulajdonrészt), és ha idén futja rá, tervezi kivásárolni a két éve kölcsönnel segítő Lakatos Pétert is. 2008 és 2014 között egy végül kudarcos ügyletsorozat eredményeként jelentős tulajdoni hányada volt az Est Mediának.

A szezonban lefutott eddigi rendezvényeik közül a Gourmet némi veszteséggel, az ingyenes Gyereksziget nullán zárt. A 850 milliós költségvetésű Volt önmagához képest kimagasló, több tízmilliós nyereséget hozott. A július 8–12-ig tartó Balaton Soundra időarányosan kevésbé fogynak a jegyek, amit az ügyvezető a tavalyi rossz idővel magyarázott; a Sziget-jegyeladások a tavalyi szintet hozzák.

Az idei 123 ezres látogatószám annál kiemelkedőbb, hogy a tavalyi öt és fél napos esemény 120 ezer érdeklődőt vonzott – közölte megkeresésünkre Lobenwein Norbert főszervező. (A számadatban egy bérletes annyinak számít, ahány napos a rendezvény.) Idén az átlagnapijegyár 10 ezer, az átlagbérletár 27 ezer forint volt, ami most nem, korábban évi 5-8 százalékkal emelkedett. A legdrágább soproni fellépő 300 ezer eurót kapott. (M. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.