Kényszerszerviz több millió autónak

A vezető akaratától független fékezés, kormányozhatatlan autó, gyenge szervó és más egyéb hibák miatt több mint hárommillió gépkocsit kell rendkívüli szervizlátogatásra vinni.

Történetének legnagyobb visszahívására kényszerült a VW konszern, melynek 1,68 millió autója érintett világszerte. A cég közleménye szerint márkaszervizbe kell vinni és olajat kell cserélni a hétfokozatú sebességváltós és kettős tengelykapcsolós típusoknál. A listán szerepel még 800 ezer Tiguan, melyeknél a világítás villamosrendszerét ellenőrzik.

A Chrysler több mint 840 ezer, 2003 és 2008 között gyártott Dodge, illetve Ram 2500-as és 3500-as típust hív szervizbe, hogy a rosszul beállított kormányművet ellenőrizzék. A nem gyártási, hanem javítási hiba miatt eltörhetnek alkatrészek, ami miatt kormányozhatatlan lesz a pickup. Eddig hét balesetről, köztük két személyi sérülésesről tudnak a hatóságok, ezért valamennyi modellt visszahívják.

A BMW-csoport 176 ezer autóját hívja vissza, mert a vákuumszivattyú elégtelen kenése miatt megszűnhet a fékrásegítés. A 2 literes, négyhengeres benzines turbómotoroknál észlelt probléma nem jelenti a fékteljesítmény teljes megszűnését, de erősebben kell nyomni a pedált. A visszahívásban a 2012–2014-es évjáratú 3-as, 5-ös és X1-es sportterepjáró, valamint a Z4-es roadster érintett. A BMW tájékoztatása szerint a járműveket az Egyesült Államokban és Kínában értékesítették.

A Honda 350 ezer Odyssey modelljét kell rendkívüli szervizlátogatásra vinni, mert a 2007–2008-as évjáratúak fékrendszere a vezetőtől függetlenül a menetstabilizáló utasítására magától működésbe léphet, ám az automata vészfékezésnél nem világítanak a féklámpák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.