Kényszerleállások a nagyszombati autógyárban

Korábban alkatrészhiány miatt, októberben és novemberben a szűkülő piac miatt áll le két hétre a termelés a szlovákiai autógyárban.

A kereslet visszaesése miatt nyújtott hétvégékkel próbálja csökkenteni költségeit és készleteit nagyszombati gyárában a francia PSA konszern, mert szeptemberben 13,3 százalékkal estek eladásai az európai piacon. Citroen és Peugeot autókból az első őszi hónapban összesen 133,5 ezer kelt el, ami az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai szerint sokkal rosszabb az átlagnál.

A piaci helyzet miatt gyakorlatilag kétszer egy hétre ( október 28-a és november 4. között, valamint november 14. és 18 között) leáll a termelés a nagyszombati autógyárban, ahol korábban alkatrészhiány miatt kétszer csökkentették a műszakok számát. Itt készül a Peugeot 207-es és a Citroën C3-as.

Az EU és EFTA országokban az ACEA összeállítása szerint szeptemberben 1,27 millió új személyautót helyeztek forgalomba, ami 1,2 százalékkal több mint tavaly, az éves mérleg 10,5 millió autó, ami viszont 7,6 százalékkal kevesebb a tavalyi év azonos időszakánál. A visszaesés mértékében szeptemberben több japán márka is rosszul áll: Mitsubishi ( -26%), Mazda ( -21,5%), Honda ( -14,8%), Suzuki (-12,4%)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.