Kell a nőnek kimenő?

Újra, immár hetedik alkalommal írták ki a Terézanyu pályázatot, amelynek idei témája a nő és a szabadidő. Az ötletért nem kellett messzire menni: a tavalyi, a munka és a nők viszonyát feltérképező pályaművekből újólag kiderült: a nőknek számtalan területen kell helytállniuk, kimerültek, fáradtak, kikapcsolódásra alig vagy egyáltalán nincs idejük. Hasonló következtetésre jutottak annak a kutatásnak a készítői is, amelyet a pályázatot támogató Richter Ge­deon Nyrt. Nőnek lenni jó programja keretében végeztek el. Összegzésük szerint a magyar nők minimális időt fordítanak magukra, saját fontossági sorrendjük legvégén ők maguk állnak. Bár a többség szerint kimondottan jó nőnek lenni, harmaduk ezt nem így érzi, és főként a leterheltséggel magya­rázza.

Erre a problémára igyekszik felhívni a figyelmet az idei pályázat: kiírói, a gyógyszercég és Rácz Zsuzsa író arra kérik a beküldőket: írják meg, szánnak-e ­elegendő időt magukra, mit jelent számukra a kikapcsolódás, és milyen érzéseik, vágyaik vannak, ha erre ­gondolnak. Nemcsak egyéni írásokat várnak, hanem olyan ­közösségek történeteit is, amelyekben a nők segítik, támogatják egymást.

A zsűri – amelynek tagjai Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, D. ­Tóth Kriszta író, Dobó Kata színész, Pásztor Anna énekes és Rácz Zsuzsa író – ismét őszinte, egyes szám első személyben lejegyzett, legfeljebb ötezer karakteres vallomásokat vár. Nemcsak sikersztorikat, hanem a megoldáshoz vezető útról szóló írásokat is. Beadási határidő 2016. március 20.

BŐVEBBEN: www.terezanyu.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.