Kelendő volt a kincstárjegy

Közel kétszeres túljegyzésre a meghirdetettnél magasabb összegben értékesített változatlan aukciós átlaghozamon, de a másodpiaci hozam alatt 3 hónapos diszkontkincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) heti rendszeres keddi aukcióján.

Az aukción az előző három aukcióéval megegyező, 7,26 százalékos átlaghozam alakult ki. Ez lényegében megegyzik az előző aukción kialakultakkal, s mintegy 9 bázisponttal marad el az utolsó, múlt hét pénteki 7,35 százalékos másodpiaci referenciahozamtól, amelyet az aukcióra vittnél később, augusztus 22-én lejáró 3 hónapos diszkontkincstárjegyre számoltak. 

Az ÁKK a D120718 jelű, 2012. július 18-án lejáró 3 hónapos diszkontkincstárjegyet hirdetette meg jegyzésre az idén február közepe óta megszokott 50 milliárd forint értékben. Az elsődleges forgalmazók a múlt heti 114,762 milliárd forintnál alacsonyabb, de a meghirdetett összegnek közel kétszeresére rúgó 92,295 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be. Az ÁKK az értékesítést a múlt heti aukcióhoz hasonlóan 5 milliárd forinttal 55 milliárd forintra emelte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.