Kedvezőbb hitellehetőségek kisvállalkozásoknak

A kormány gazdaságélénkítő csomagja részeként kedvezőbbé váltak a kis- és középvállalkozások hitelfeltvételi lehetőségei - hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Bajnai Gordon szakminiszter.

December elejétől három hitelprogram indult a kormány 1400 milliárdos gazdaságélénkítő csomagja részeként - összegezte a korábban már ismertetteket mai sajtótájékoztatóján Bajnai Gordon fejlesztési miniszter. A kormány értékelése szerint erre azért van szükség, mert e nélkül a világgazdasági válság miatt most jól működő vállalkozások sem jutnak hitelhez.

Emlékeztetett: kis- és középvállalkozások számára a mikrohitel-programban a forgóeszköz-hitel plafonját 6 millió, a beruházási hitelét pedig 10 millió forintra emelték. A hitelgarancia-programban a hitelösszeg maximális mértéke százmillió forint lett. Az Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitelprogramban, a csak forintban igényelhető kölcsön összege minimum 10, legfeljebb 100 millió forint, általa kedvezőnek mondott kamat mellett.


Balázs László, a Magyarországi Volksbank elnök-vezérigazgatója elmondta: a hitelintézet mindhárom hitelprogramhoz elsőként csatlakozott. Megemlítette: a mikrohitel-program forgóeszköz-hitelének kamata 10, beruházási hitelkamata pedig 10,5 százalék. Az elnök-vezérigazgató ezt a 11 11 százalékos jegybanki alapkamat mellett igen kedvezőnek ítéli.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.