Keddtől megbénul Ferihegy?

Keddtől hírdeti meg az "általános sztrájkot" a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), ha eredménytelenek lesznek a hétfői tárgyalások is. A szakszervezet vezetőj állítja: képesek lesznek megbénítani a reptér forgalmát. A Budapest Airport a megállapodásban reménykedik.

 

Keddtől általános sztrájkot hirdet a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), ha hétfőre meghirdetett tárgyaláson nem jutnak dűlőre a Budapest Airport Zrt-vel - ezt a Független Hírügynökségnek mondta el Kovács Zoltán, az érdekképviselet általános alelnöke.  Az RDSZSZ - mint arról már korábban beszámoltunk - a új kollektív szerződést, a kiszervezések felfüggesztését, a túlmunka - visszamenőleges - kifizetését, az üdülő visszaszerzését követeli, többek között. 

Kovács szerint a reptér üzemeltetése teljesen leállhat - elmondása értelmében a Budapest Airport alkalmazottjainak egyharmadát tömörítik, tagjaik az üzemeltetési és a biztonsági területen dolgoznak, vagyis: kulcspozíciókban. (A legutóbbi alkalommal néhány kulcspozicióban lévő munkatárs sztrájkja is elegendő volt ahhoz, hogy a reptér leálljon, míg volt eset arra, hogy rendkívül sokan szűntették be a munkát, ám mégsem sikerült megbénítani a repteret). Ám az alelnök azt is hozzátette: szinte az összes dolgozó felsorakozik majd mögéjük.

A Budapest Airport szerint a szakszervezeti követelések egy része törvénybe ütközik, ám a felek sokat remélnek a tárgyalástól. Szollár Domokos, a cég szóvivője szerint közösen kell megoldást találni a problémákra. Arra azonban, hogy mi lesz ha mégis sor kerül a munkabeszüntetésre, nem kívánt reagálni a szóvivő. Mint mondta nem akar ennyire előreszaladni az időbe

 

Ferihegyi váró egy korábbi sztrájk idején
Ferihegyi váró egy korábbi sztrájk idején
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.