Kecskeméti számlagyárostól vásárol két színész is

Vádemelést javasoltak a pénzügyi nyomozók egy kecskeméti számlagyáros és negyvenhat társa ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél. A férfi fizetésképtelen cégeket vett át, majd a társaságok nevében fiktív számlákat állított ki. A könyvelési anyag egy része egy kutyaház mögötti sufniból került elő. A Petőfi Népe úgy értesült, színészek is vannak a vásárlók között.

Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense a lapnak elmondta: az 59 éves kecskeméti férfi már több ügyben a NAV pénzügyi nyomozóinak látókörébe került, így elkezdték vizsgálni, mely cégekben lehet még érintett. Kiderült, hogy 26 fizetésképtelen helyzetben lévő gazdasági társaságot vett át. A nyomozás szálait tovább göngyölítve egy olyan cégtemetőre derült fény, amelynek tevékenysége nem merült ki a cégek átvételében. A férfi a megszerzett, jellemzően korlátolt felelősségű társaságok nevében fiktív számlákat állított ki és azokat jutalékért értékesítette.

Az ügyben kilencven helyszínen történt házkutatás. A „számlagyáros" házánál található kutyaház mögötti tároló mélyéről került elő az a nejlonszatyor, amelyben a „könyvelési anyagát", a fiktív számláshoz szükséges kellékeket őrizte. A pénzügyi nyomozók még a házban található könyvek lapjai közül is foglaltak le bélyegzőgumit.

A nyomozás során kiderült, hogy bár a számlákat a férfi egyedül állította elő, hat másik személy kereskedett is azokkal. A csalók 631 millió forinttal csökkentették áfafizetési kötelezettségüket.

A kecskeméti számlagyáros gyakorlatilag bármilyen tevékenységről kész volt számlát kiállítani az óvodaépítéstől a tojáseladásig. A gyanúsítottak között van két Pest megyei színész, akik az általuk eljátszott szerepek elszámolásához vásároltak a férfitól számlát.

A pénzügyi nyomozók a keletkezett kár megtérülésére majd háromszázmillió forint értékben zároltak ingatlanokat, járműveket, követelést és bankszámlán lévő pénzt.

A számlagyárossal és negyvenhat Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok megyei és budapesti társával szemben költségvetési csalás, hamis magánokirat-felhasználása, illetve közokirat-hamisítás miatt javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségné - írja a Petőfi Népe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.