Mercedes: Kecskeméten toboroz a Daimler

Hamarosan megkezdi a munkaerő toborzást kecskeméti gyárába a Daimler. A Mercedes gyár mintegy 2500 dolgozónak ad majd munkát.

A Daimler 2010 végére elkészülő kecskeméti gyárába az év közepén kezdi meg a munkavállalók toborzását. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere elmondta: az első körben 300 emberre tart igényt a Daimler, akik várhatóan a kecskeméti üzem középvezetői posztjait fogják betölteni, a későbbiekben ők tanítják majd be az újakat. A nagyobb munkaerő-toborzás 2010 végén indul.

Az alpolgármester szerint a 800 millió eurós beruházással felépülő Mercedes gyár közel 2500 dolgozónak biztosít majd munkahelyet.

Jelentős beszállítási volumennel számolhatnak a gyárüzemeltetésbe és a kiszolgálásba - például a karbantartásba, a szolgáltatásokba - bekapcsolódó vállalkozások.

Az első ütemben a Daimler által megvásárolt 450 hektáros területből 180 hektárt építenek be. Ennek a területnek befejeződött a lőszermentesítése és a régészeti feltárása. Jelenleg a Bácsvíz Zrt. dolgozik a területen, egy 15 kilométer hosszú öntözőcsatorna-rekonstrukción dolgoznak. A tereprendezés április végére befejeződik.

Hozzátette: a területen augusztusban, szeptemberben elindulhatnak az alapozó munkák, majd novemberben a magasépítés.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.