Tiszta magyar: Katonai tiszteletadás miatt hiúsult meg a közbeszerzés

Katonai tisztelgéssel fogadtak egy delegációt, így nem juthattak be az érintettek a kijelölt helyiségbe, és nem tudták időben felbontani a beérkezett ajánlatokat – emiatt kell a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének új közbeszerzést kiírnia a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata szerint.

Az ajánlatkérő összesen 390 millió forint - opcionálisan pedig további 30 százaléknyi - hús- és hentesárura írt ki nyílt közbeszerzést. A felhívásra négy ajánlat érkezett, de a felhívásban megjelölt 2010. december 6. délelőtt 9 órakor nem lehetett azokat felbontani.

Az ügynökség székhelyén ebben az időpontban azonban katonai delegációt fogadtak, és a biztonsági szolgálat korlátozta az objektum épületeiben és udvarán a mozgást. Azért, hogy mentse a helyzetet, az ajánlatkérő faxon értesítette az ajánlattevőket, a bontást délután 3 órára halasztotta.

A bontás rendben le is zajlott, de utána az egyik ajánlattevő mégis a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB) fordult: a bontás idejét csak a felhívás módosításával lehet eltolni, ez pedig elmaradt.

A KDB megállapította a formális jogsértést, és a teljes eljárást - bele értve a bontást is - megsemmisítette. Tekintettel a jogsértés súlyára, bírságot nem szabott ki, és határozatában megjegyezte, hogy új ajánlatok beadásával, és azok szabályos bontásával, értékelésével korrigálható a hiba.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.