Szijjártó Katarban

Esetleges jövőben gázszállítási lehetőségekről tárgyalt Katarban Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár.

Szijjártó Péter, a miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára hétfőn Katar fővárosában, Dohában szándéknyilatkozatot írt alá az ország energiaügyi és ipari miniszterével esetleges későbbi cseppfolyósgáz-szállításokról.

Emlékezetes, Orbán Viktor már 2008-ban ellenzéki pártelnökként is tudakozódott az arab emírség vezetőinél a gázszállítási lehetőségekről, a választások után pedig Matolcsy György nemzetgazdasági tárcavezető első újta Katarba vezetett.

Szakértők szerint mindazonáltal továbbra is tisztázatlan, mennyiért tudna Magyarországra kerülni a tengeren cseppfolyósított formában szállított, majd egy - még csak tervezett - horvát lefejtőn visszalakított katari földgáz, miközben az Egyesült Államokban oly hatékonyan termelik ki a földgázt, hogy annak ott manapság szinte nincs is ára.

Meglehet, a mostani találkozó elsősorban Orbán Viktor hóvégi moszkvai útjára hivatott erősíteni a kormányfő tárgyalási pozícióit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.