Kaszált az utakon a mobilfizetés

Erős évet zárt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR). Az autósok több mint 12,2 milliárd forintot fizettek be az országosan egységes mobil rendszerben.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közlése szerint, az NMFR első teljes üzemi évében az autósok az egységes mobilfizetési megoldással több, mint 19,7 milliószor vettek igénybe szolgáltatásokat a társaság hálózatán keresztül.

A nemzeti szolgáltató adatai szerint 2015-ben a mobilparkolásból származó bevétel meghaladta a nyolcmilliárd forintot. Amit 18,6 millió mobilparkolási tranzakció keretében fizettek be az autósok. A parkoló ellenőri lekérdezések száma ugyanakkor nem érte el 15,8 milliót.

Az NMFR hálózatát a személygépkocsival közlekedők igénybe vették az autópályák használatához szükséges e-matricák, a tehergépkocsival közlekedők a használatarányos útdíjak kifizetéséhez is. Az e-matrica, a HU-GO TopUp és a viszonylati jegy vásárlások 1,1 millió tranzakciója 4,2 milliárd forint befizetést kezelt.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2016-ra rendszere fejlesztését ígéri. Veress Mihály vezérigazgató közlése szerint Kecskeméten az év elején állítják szolgálatba a város "okos parkolási rendszerét". De a többi között folytatódik a Nemzeti Egységes Jegyrendszer Platform megvalósítása is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.