Sokkal többet költöttünk a hosszú hétvégéken

Az augusztus 20-ához kapcsolódó hosszú hétvégén – augusztus 20-23 – költöttek a legtöbbet az idén pihenésre a SZÉP-kártyások, az OTP ügyfelei összesen több mint 1,2 milliárdot. A május 1-3 közötti hosszú hétvége volt a második, belföldi turizmusra leginkább kihasznált időszak az idén.

Az idén összesen 17 napot adtak ki a különböző ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék, amelyek során több mint 3,5 milliárd forintot használtak fel az OTP SZÉP kártya birtokosai, 7 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az egyik legnépszerűbb régió a balatoni volt, a vidéki költések mintegy negyede itt keletkezett a hosszúhétvégéken – tájékoztatott a kártyakibocsátó.

A piacvezető SZÉP-kártyás társaság nyilvántartása szerint év eleje óta összesen több mint 54 milliárd forintjuttatást használtak fel kártyabirtokosaik a 26 900 elfogadóhely valamelyikén. Ez időarányosan több mint 10 százalékos emelkedés tavalyhoz képest.

A tapasztalatok szerint a hosszú hétvégéken megugrik a költési kedv, és ez idén is így volt: kétszer annyit költöttek a kártyabirtokosok, mint egy átlagos hétköznapon. A napi 208 millió forint értékű felhasználás 11 százalékkal több, mint a tavalyi.

A nyári, augusztus 20-i hétvégén az idei évben először a balatoni régió megelőzte a fővárost költések tekintetében. Éves szinten ugyan Budapest az első, ha azonban az egy lakosra jutó költést nézzük, a magyar tenger és környéke a legnépszerűbb a hosszú hétvégéken - írják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.