Karácsonyi kényszerszabadság a román Michelin-gyárakban

Mintegy 3500 romániai alkalmazottját küldi két hétre kényszerpihenőre a Michelin. Az átmenetileg leálló három üzem dolgozói fizetésük 75 százalékát kapják meg a szabadságolás idejére.

Kényszerszabadságra küldi romániai alkalmazottait a Michelin. A gumiabroncsokat gyártó vállalat három romániai gyárának összesen 3450 alkalmazottja számára december 12-től két hétig tart majd a kényszerpihenő - adta hírül a kolozsvári Krónika napilap internetes oldalán.


A cégvezetés annak ellenére jelentette be az ideiglenes leállást, hogy korábban azt közölték: a gazdasági válság mindössze a termelés visszaesését jelenti majd.


A Michelin két gyárat működtet a Szilágy megyei Zilahon, összesen 1600 alkalmazottal. A harmadik, Prahova megyei gyárban 1850-en dolgoznak. A munkatársak a kényszerszabadság idejére bruttó bérük 75 százalékát kapják meg.


A Michelin 2001 óta van jelen Romániában. Zilahon a Silvana évi hatszázezer gumiabroncsot gyárt, az ugyancsak zilahi RomSteel pedig évente tízezer kilométernyi acélsodronyt állít elő. A Prahova megyei gyárban az észak-amerikai piacokra termelnek: évi 3,5 millió abroncs gördül le a gyártósorokról. Ez az üzem látja el gumiabroncsokkal az új Dacia Logan gépkocsikat is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.