Karácsony Gergely: Lázár János mondjon le!

Lázár János lemondását követeli Karácsony Gergely. A Párbeszéd Magyarországért tömörüléshez tartozó független képviselő feljelentést tesz, ha a korrupciógyanús ügyletekben lesznek szerződéskötések.

Lemondásra szólította fel Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt a Párbeszéd Magyarországért tömörüléshez tartozó független képviselő, Karácsony Gergely pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A független képviselő azt mondta: "a trafik-ügy" kapcsán a napnál is világosabb, hogy egy újabb korrupciós botrány robbant ki.

Karácsony Gergely felidézte, hogy a Fidesz annak idején azzal érvelt az új szabályozás elfogadásakor, hogy így majd vissza lehet szorítani a fiatalok káros szenvedélyét, azonban ebből semmi nem valósult meg. Szintén hazugságnak nevezte, hogy kisvállalkozások jutnának hozzá a dohányforgalmazási lehetőséghez. Ezzel szemben Fidesz-közeli vállalkozások, CBA-vezérek, fideszes politikusok rokonai és üzletfelei vitték el a boltok jelentős részét - sorolta.

Hozzátette: az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség a leghatározottabban tiltakozik ez ellen a korrupt gyakorlat ellen, felszólítják a kormányt: hozzák nyilvánosságra a pályázati az eredményeket. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt-t pedig arra szólítják fel, hogy a pályázati eredmények nyilvánosságra hozatala előtt egyetlen pályázóval ne kössenek szerződést. 

Karácsony Gergely végül Lázár Jánost lemondásra szólította fel, mivel szerinte világosság vált, hogy parlamenti képviselőként és államtitkárként nem a magyar adófizetők, a kis és középvállalkozások, a magyar polgárok érdekeit képviselte, hanem a Fideszét. Csak a Fidesz, úgy látszik ez Lázár János filozófiája is - utalt a nagyobbik kormánypárt választási szlogenjére.

Ha pedig mégis lesznek szerződéskötések, akkor a pártszövetség feljelentést tesz azokban az ügyekben, ahol nyilvánvaló bűncselekmény előzte meg a koncesszió odaítélését - jelezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.