Kapuváron ingyen készült a mobilparkolás-rendszer

Kapuváron is bevezetik a mobilparkolást, ám a rendszert üzemeltető céggel úgy sikerült megállapodni, hogy az önkormányzatnak nem került pénzbe a szolgáltatás bevezetése.

Mobiltelefonon keresztül is fizethetik a parkolási díjat az autósok decembertől Kapuváron - a rendszer telepítése a Győr-Moson-Sopron megyei város önkormányzatának egy fillérjébe sem kerül, a költségeket a rendszer működtetésével megbízott társaság állja. E társaság pedig nem más, mint a Budapesten és 29 nagyvárosban a mobilparkolási rendszert már működtető EME Zrt.

Az első időszakban nem változik érdemben a város parkolódíj-bevétele - mondta Németh D. László, a városüzemeltetéssel foglalkozó Kapukom Kft. ügyvezetője, aki szerint "Magyarországon még nem elterjedt a mobilfizetés, ugyanakkor felnőtt egy nemzedék, amely már készségszinten használja mobiltelefonját, akár ilyen feladatokra is". Azért vezették be mégis a mobilfizetést, mert szeretnék tervezhetőbbé és rugalmasabbá tenni a fizetést, lehetővé téve, hogy az ügyfelek valóban annyit fizessenek, amennyi ideig parkoltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.