Magyar kapitány az európai Shell-benzinkutak élén

Október elsejétől Kapitány István a Shell kiskereskedelmi üzletágának alelnöke egész Európában.

Kapitány István Budapesten született. Üzleti tanulmányait követően 1987-ben csatlakozott a Shellhez. Sokáig a magyar leányvállalatnál volt vezető, majd jött a nemzetközi karrier a csoporton belül. Több menedzseri pozíciót is betöltött a kiskereskedelmi üzletágon belül, többek között regionális feladatokat látott el Ázsiában, Dél-Afrikában, Görögországban, Törökországban, valamint Közép- és Kelet-Európában egyaránt.

A Shell európai kiskereskedelmi alelnökeként Kapitány István nemzetközi szinten a második legnagyobb régió vezetője az Egyesült Államok után. A régió magában foglalja Németországot, Ausztriát, Svájcot, az Egyesült Királyságot, Hollandiát, Belgiumot, Luxemburgot, a Skandináv országokat, Olaszországot, Oroszországot, Ukrajnát, a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát, Magyarországot, Lengyelországot, Bulgáriát és Törökországot, ahol az üzletágat a Turcas Petrol A.S. céggel, vegyesvállalatként működtetik.

A régió jelenleg két alrégióra van felosztva. 2006 óta Kapitány István Közép- és Dél-Európa kiskereskedelmi alelnöke - Törökország 2010 első felében került a hatáskörébe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.