Kaphat támogatást a diósgyőri kohászat, ha kér

A diósgyőri kohászat termelésének újraindítását szorgalmazta az Észak-Magyarország című lapnak nyilatkozva a szociális és munkaügyi miniszter. Szűcs erika elmondta: javasolja és támogatja, hogy a válság után a diósgyőri kohászat termelése induljon újra, s ehhez támogatást is tudnak adni, ha a DAM nyitott a megoldásra.

A miniszter szerint korábban a cég képviselői egy szóval sem említették, hogy a válságon a diósgyőri társaság megszüntetésével kívánnak úrrá lenni, ugyanakkor ha a tulajdonos valóban nem akarja tovább üzemeltetni a DAM-ot, akkor a kormány nem sokat tehet. Ha azonban a cég mégis meggondolja magát, akkor segítséget kaphat a közeljövőben létrehozandó térségi válságkezelő alapból - írta az Észak-Magyarország, emlékeztetve arra, hogy hétfőn a DAM vezetése jelezte, csaknem 900 dolgozóját elbocsátja.

A cikk szerint a kabinet illetékesei két hónapja tárgyalnak a Dunaferr Zrt-vel a kormányzati támogatásról, de eddig egy szó sem esett arról, hogy az azonos érdekeltségi körbe tartozó diósgyőri kohászatot meg akarja szüntetni a dunaújvárosi társaság, ez nem volt a pakliban. A megrendelések csökkenése miatt 10 milliárd forint támogatást szeretne a Dunaferr, de részletes dokumentációt még nem nyújtott be - tette hozzá a miniszter.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.