Rezsicsökkentés: Tízezer forintot kap 56 ezer távhőfogyasztó

Tíz távhőcég 56 ezer számlán nem tüntette fel szabályosan a rezsicsökkentést - közölte a fogyasztóvédelmi vizsgálatok alapján Németh Szilárd rezsibiztos. A friss törvények szerint ezért nem fogyasztóvédelmi bírság jár, hanem minden érintett fogyasztónak 10 ezer forint kötbért kell fizetniük. Ez 560 millió forinttal sújtja a szektort.

Tíz távhőszolgáltatónál összesen 56 ezer hibás számlát talált nyári vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság – mondta szombati sajtótájékoztatóján a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője. A közműcégek ezeken nem megfelelően tüntették fel a 10 százalékos rezsicsökkentéssel kapcsolatos információkat.

Németh Szilárd közölte: a vonatkozó törvény alapján a szolgáltatóknak számlánként 10 ezer forintnyi kötbért kell fizetniük a fogyasztóiknak, így összesen 560 millió forintot kötelesek megtéríteni a lakosságnak, vagy jóváírni azt a fogyasztásukban.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a csökkentésről jól elkülönítetten, egy színes mezőben kell tájékoztatást nyújtani a számlákon. Ennek ellenére több szolgáltató azt nem tüntette fel, vagy hiányosan informálta az embereket, például nem mutatta ki a csökkentés göngyölített hatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.