Kamionosok! Hó miatt Baranya tabu

Néhány óra hóesés, és a közlekedésben máris rendkívüli intézkedéseket vezettek be. A kamionokat Baranyában kényszerpihenőre küldték.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint, a társaság és a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezdeményezésére a Megyei Védelmi Bizottság 13 óra 50 perctől elrendelte, hogy a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek nem közlekedhetnek Baranyában.

Az intenzív havazás nyomán a baranyai közúthálózat főleg hegyvidéki, latyakos, hókásás, havas szakaszain, illetve az emelkedőkön csak nehezebben tudtak felkapaszkodni a nehézgépjárművek. A további balesetek elkerülése érdekében és azért, hogy közútkezelő munkagépei folyamatosan végezhessék a hóeltakarítási és a síkosságmentesítési munkákat, a szakemberek a korlátozás bevezetéséről döntöttek.

A közlekedési tilalom visszavonásig érvényes. Személyautóval továbbra is lehet közlekedni a megyében, de a közútkezelő arra kérte az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a www.utinform.hu oldalunkon, illetve Útinform szolgálatunk hivatalos Facebook és Twitter oldalain.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.