Kamarás a Vagyongazdálkodási Tanácsban

Ugyan Kamarás Miklós egy évre kapta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatói posztját, Sólyom László köztársasági elnök hat évre nevezte ki a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) tagjává. A tanácsban maradt Tátrai Miklós, menesztett MNV vezérigazgató is.

Sólyom László köztársasági elnök kinevezte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) tagjává Kamarás Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) nemrégiben kinevezett vezérigazgatóját. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint a kinevezés hat évre szól, bár az MNV vezérigazgatói munkaszerződését egy évre kötötték meg.

Kamarás Miklós
MÁV sajtótájékoztató Kóka János gazdasági miniszter Kamarás Miklós MÁV Zrt. elnöke

Az MNV Zrt. részvényesi jogainak gyakorlója, a pénzügyminiszter 2009. július 16. napjával nevezte ki az MNV Zrt. vezérigazgatójává Kamarás Miklóst, miután július 15-én rendkívüli felmondással menesztette a korábbi vezérigazgatót, Tátrai Miklóst.Tátrai a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja maradt, mert visszahívására nincs jogszabályi lehetőség.

Kamarás Miklós már korábban is töltött be meghatározó pozíciót az állami vagyongazdálkodás területén. 1995 és 1998 között az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV)  pénzügyi-gazdasági vezérigazgató-helyettese, 2002 és 2005 között az ÁPV Rt.  vezérigazgatója volt. Az elmúlt öt évben a Rába Rt. igazgatóságának elnöke volt. Igazgatósági tag volt a Bábolna Rt.-nél és a REORG Apport Rt.-nél. Mindemellett a Mol Rt. felügyelő bizottságának elnöki, és a REORG Rt. igazgatóságának elnöki tisztségét is  betöltötte. A MÁV Zrt. Igazgatóságának elnöke volt 2006 és 2008 között. Jelenleg a Mol NyRt. igazgatóságának tagja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.