Kakukktojás volt 2014

A 2014-es év sikeres esztendő volt a magyar gazdaságban, de ez külső tényezőknek is köszönhető. Magyarország az innováció, valamint a szegénység tekintetében lemaradásban van az Európai Unióhoz képest. Vagyis a gazdasági növekedést fenntarthatóvá kell tenni, az oktatási rendszert pedig fejleszteni kell - vélekedtek a felszólaló közgazdászok a Republikon Intézet konferenciáján, amelyet "A magyar gazdaság helyzete és kilátásai" címmel rendeztek kedden Budapesten.

Csillag István, az Óbudai Egyetem docense, korábbi gazdasági és közlekedési miniszter kiemelte: a tavalyi év kakukktojás volt, "csúcsra járt" a magyar gazdaság, de ezt külső tényezők is segítették. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője is úgy vélte, hogy az egyszeri növekedési tényezők kiesésével jó esetben is egy két százalék körüli növekedési ráta tartható, és miközben sok ország elhúz majd Magyarország mellett, hazánkban halovány növekedés várható.

Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, a KSH egykori elnöke egyetértett azzal, hogy a jelenlegi növekedés megalapozatlan bővülés, ugyanakkor nemcsak az elmúlt négy, hanem az azt megelőző nyolc évben sem volt fenntartható pályán a magyar növekedés véleménye szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.