K&H: vége a lakossági gépjárműfinanszírozásnak

Kiszáll a lakossági gépjármű finanszírozásból a K & H Lízing. A társaság új szerződéseket már nem köt, meglévő ügyfeleit továbbra is kiszolgálja.

A döntést, és a lízing tevékenység felülvizsgálatát az elmúlt hónapok pénzügyi piaci változásaival indokolják, valamint azzal, hogy a válsággal megnőttek a pénzintézetekkel szembeni tőkeelvárások.

Új lakossági gépjármű finanszírozási igényeket a K & H Lízing a jövőben nem fogad el, de a már meglévő szerződésekben az ügyfelei irányába vállalt kötelezettségeinek eleget tesz.

A K & H Lízing tevékenységének átszervezése keretében tovább erősíti a tehergépjármű, gép, berendezés valamint a flotta finanszírozási és kezelési szolgáltatásokat.

A szolgáltatási kör átalakítása a foglalkoztatás szintjére is hatással lesz. Ezért a K & H Lízing a törvényi szabályozásoknak megfelelően elkezdi a tárgyalásokat az érdekképviseleti partnerekkel annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak az érintett  munkavállalóknak új munkaviszony létesítésében. A létszámleépítés mértékéről a  szerződések és a portfólió lezárást követően határoznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.