K and H csoport: jól teljesített a biztosító

A K and H Bankcsoport tagjai közül a biztosító jól teljesített, a leánycégek a válság ellenére viszonylag jó teljesítményt mutattak az elmúlt évben.

A K and H Biztosító nem-élet üzletága a  piaci bővülés fölötti növekedést produkált minden területen, a nettó működési  eredmény 2,762 milliárd forint volt tavaly, ami 61 százalékkal  magasabb mint 2007-ben.

A nem-élet üzletágban a szerződések száma mintegy 12 százalékkal  nőtt egy év alatt, és 2008 végére megközelítette az 580.000 darabot,  ezzel az üzletág 4,32 százalékra növelte piaci hányadát. A nem-élet  üzletágban a díjbevételek 18,3 milliárd forintra rúgtak, ami 6,4  százalékos bővülés az előző évhez képest.

A biztosító élet üzletágnál a szerződések száma több mint  108.000 volt az elmúlt év végén, ez 4,1 százalékkal haladta meg az  egy évvel korábbit. A díjbevételek viszont 24 százalékkal  mérséklődtek, tavaly év végén 16,7 milliárd forintot tettek ki. Az  élet üzletág piaci részesedése 3,7 százalékot tett ki.

A K and H Alapkezelőnél a teljes kezelt vagyon 623,8 milliárd  forint volt, ez 11,3 százalékkal zsugorodott az előző évhez képest.  Tavaly  a magyarországi befektetési alap piacon nagyarányú  visszaesés mutatkozott, ezt a csökkenést a K and H alapjai csak kis  részben érezték meg. A befektetési alapok állománya 509 milliárd  forintot tett ki, 4,1 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel  korábban. A garantált alapoknál viszont bővülést lehetett  tapasztalni.

A garantált alapok 7,5 százalékkal több megtakarítást  őriztek tavaly év végén, mint 2007-ben, az állomány 2008. december  31-én 182 milliárd forint volt.

A K and H Lízingcsoport - amelynél beszüntették a  személygépjárművek lízingelését, de a tavalyi számok még tükrözik  ezt a tevékenységet - valamennyire "magára  talált". Az állomány  121,4 milliárd forint volt a személygépjármű-lízing területén, ami  7,7 százalékos piaci hányadot biztosított a cégnek. A flotta-, a  tehergépjármű- és a gép- és berendezés-lízing 37,1 milliárd forintos  lízingállománnyal rendelkezett az elmúlt év végén, ezzel a piaci  hányada 3,8 százalék volt.

A K and H Medicina Egészségpénztár tagjainak száma tavaly 13,5  százalékkal nőtt, elérte a 72.840-et. A kezelt vagyon majdnem 14  százalékkal bővült, és 3,7 milliárd forintot tett ki, míg a piaci  részesedés 9,2 százalékot ért el az elmúlt évben.+++

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.