Júniusra a Levi's-nek is vége?

Várhatóan június végéig teljesen bezár a Levi Strauss mintegy 550 embert foglalkoztató kiskunhalasi gyára. A válság következtében jelentősen csökkent a kereslet a ruházati termékek iránt is, indokolták a lépést a cégnél.

Kiskunhalasi gyárának június végi bezárását tervezi az ott 549 dolgozót foglalkoztató Levi Strauss - közölte a cég szerdán.

A társaság európai, közel-keleti és észak-afrikai régiókat magában foglaló részlege (LSEMA) bejelentette: konzultációkat kezdeményez a munkavállalói érdekképviselettel a gyár esetleges bezárásáról. Az indoklás szerint a világgazdasági válság hatásai a Levi's márkát sem kerülték el: jelentősen csökkent a kereslet a ruházati termékek iránt, ami kapacitás-csökkentésre kényszerítette a társaságot ez év elejétől.

A munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott tárgyalások során valamennyi rendelkezésünkre álló lehetőséget megvizsgálunk, a döntésre azonban szükség a társaság hosszú távú versenyképességének fenntartásához - mondta Gavin Moore, a Levi Strauss európai részlegének gyártásért felelős igazgatója.

A tulajdonosi javaslat értelmében a termelés fokozatosan, június végével bezárólag szűnne meg. A közleményben az áll: a Levi Strauss LSEMA továbbra is elkötelezett a magyarországi vevői és viszonteladói iránt. A Levi's márkájú termékek a kereskedelmi hálózatban továbbra is kaphatóak lesznek, a vásárlókat újdonságaikról folyamatos marketing-kampányok keretében tájékoztatják. A javasolt intézkedés a budapesti értékesítési részleget, és a magyar Levi's boltokat nem érinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.