Jövőre leáll a Lábatlani Cementgyár

Az elmúlt évek közel félmilliárd forint értékű, környezetvédelemmel összefüggő beruházásainak eredményeként a Lábatlani Cementgyár 2013-ban is működni fog, de az év végére beszüntetik a gyártást.

A Holcim Hungária Zrt. eredetileg 2010-re tervezte az akkor 142 éves, nem versenyképes Lábatlani Cementgyár bezárását. Az elmúlt évek közel félmilliárd forint értékű, környezetvédelemmel összefüggő beruházásainak köszönhetően azonban sikerült 2013-ig meghosszabbítani az élettartamot. A magyar építőipart különösen sújtó gazdasági visszaesés miatt az elavult és gazdaságtalan, nedves technológiával működő gyár leállítása elkerülhetetlenné válik – írja közleményében a cég.

A cég közgyűlése hétfőn döntött arról, hogy 2013 folyamán fokozatosan leállítja a cementgyártást Lábatlanon. Az érintett 94 munkatárs jövőjéről a cég jó előre gondoskodik, ezért rendkívüli szociális csomagot biztosít, melynek tartalma a törvényi előírásokon és a kollektív szerződésben biztosítottakon felül további 3 havi munkabér és 150 ezer Ft értékű továbbképzési támogatás. A cég vezetősége ezen túl mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintettek minél hamarabb új munkahelyet találjanak.

A gyár bontása és a terület helyreállítása a munkatársak egy kisebb csoportja számára további munkalehetőséget biztosít. A magyarországi vevők zökkenőmentes ellátása biztosított lesz a korszerű Holcim üzemek hálózatának köszönhetően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.