Magyarországra jön a Koodza-sportdiszkont

Tökölön, Érden és Hatvanban nyitja első magyarországi áruházait a Koodza nevű francia sportdiszkontlánc - írja a Világgazdaság hétfői száma. A Koodzát a nálunk már ismert Decathlon hatvani logisztikai központjából látják majd el.

Jövőre nyolc-kilenc, két év múlva további öt-hat ilyen, általában ezer négyzetméteres Koodza üzletet adnak át, de tudatosan elkerülik a főváros belterületét, mert ott egyrészt ritka az egyben kivehető ekkora szabad terület, másrészt az alacsony árszint miatt nem lehetne kigazdálkodni a bérleti díjat.

A Koodza-hálózat bevezetése most kezdődött az Európai Unióban: Franciaországban 11, Spanyolországban és Belgiumban 3-3, Portugáliában és Olaszországban egy-egy Koodza sportdiszkont nyílik az év végéig.

Májusban már közzétették: a nálunk már honos Decathlon-sportdiszkont francia anyavállalata, az Oxylane-csoport Hatvanban építi fel közép-európai logisztikai központját négymilliárd forintból.

Az első lépcsőben 24 ezer, később 34 ezer négyzetméter alapterületű, 120 embert foglalkoztató központból látják el 2010 elejétől a csoporthoz tartozó bolgár, cseh, magyar, román és török Decathlon és Koodza áruházakat - hangzott el.

Koodza nevű francia sportdiszkontlánc egysége
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.