Jön a szuperolcsó Volkswagen

7500 eurónál olcsóbb kocsit dobna piacra a német Volkswagen, amely két év múlva már a piacon is lehet.

A Handelsblatt német lap szerint a fejlesztést sok vita előzte meg, többen a cég arculatát féltették, mások pedig a jelenlegi piac kannibalizációjától tartottak. Ezért az új kocsit új márkanév alatt vezetik be. A konszern 13. márkáját a kínai piacon mutatják be, a kocsi négyajtós lesz és méreteiben leginkább a VW Jettához hasonlít majd - mondta Hans Demant, a fejlesztés vezetője. Az új márkanév egyelőre nem nyilvános.

A gyártást Kínába telepítik majd és Kína után várhatóan Indiában kerül piacra. A budget car az autógyártás leggyorsabban növekvő szegmensei közé tartozik, 2018-ban már több, mint kilencmillió ilyen kocsit fognak eladni. A Volkswagen céljai szerények, az első időszakban évente 300 ezer darabos értékesítésre számítanak.

A Volkswagen számára Kína az egyik legfontosabb piac, az ázsiai országban tavaly több mint 3 millió gépjárművet adtak el, az idén pedig át akarják lépni a 3,5 milliós határt. A németek tervei szerint a gyártás és az értékesítés gyors bővítésével 2018-ban már félmillió embert foglalkoztatnak majd Kínában. Az offenzíva ütemét mutatja, hogy a márkakereskedések számát a tavalyi 2400-ról 2750-re emelik 2014 végéig, vagyis átlagosan naponta nyitnak meg egy-egy új képviseletet.

A Volkswagen csoport az idén világszerte összesen tízmilliónál is több autó értékesítését tervezi. A konszernhez tartozik az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Ducati, a Lamborghini, a Man, a Porsche, a Scania, a Seat, a Skoda.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.