Jól megy a magyar szupergazdagoknak

A 100 leggazdagabb magyar együttesen 257 milliárddal növelte a vagyonát tavaly.

A 100 leggazdagabb 2010-es listáját az idén is Demján Sándor vezeti - derül ki a Napi Gazdaság 100 leggazdagabb magyart ismertető kiadványából.

A 2010-es listába kerüléshez 4,3 milliárdos "belépési minimumot" kellett elérni. Az összeállításból kiderül, hogy az első helyezett Demján Sándor 150 milliárd forintos vagyont mondhat magáénak, amely a tavalyi drasztikus csökkenést követően már több mint 10 százalékkal gyarapodott.

A második helyen álló Csányi Sándor és a harmadik Várszegi Gábor is növelni tudta vagyonát az elmúlt évben. Különösen ez igaz Csányira, aki az összeállítás szerint a 2009-es listán 50 milliárdos vagyonnal a hatodik volt, a mostanin pedig második, 120 milliárddal. Az adatok az első tíz helyezett esetében jelentős gyarapodásról tanúskodnak.

Az adatokat böngészve kiderül, hogy az első húszban egyetlen nő található, a 32 milliárdos vagyonával a 13. helyet elfoglaló Kósa Erika, a Brókernet csoport alapító társelnöke. Rajta kívül összesen három hölgy szerepel a százas listán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.